Esteve Llitrà · lectura

No parlaràs

no parlaras.jpg

 

  • Títol: No parlaràs
  • Autor: Esteve Llitrà
  • Editorial: Cossetània edicions
  • Col·lecció: Notes de color
  • ISBN: 978-84-9034-802-4

 

Premi literari Sebastià Juan Arbó 2018

 “En Ramon Celma no ha vist mai res de semblant en tota la seva dilatada carreta professional com a inspector de policia. El crim se situa en un altre pla, com si l’objectiu dels autors de l’espectacle no hagués estat matar una persona concreta, sinó més aviat decorar el vell pont medieval del petit poble de Vall-de roures amb les restes extretes d’algun macabre ritual.” Amb només aquest paràgraf que iniciala trama ja se’ns creen unes espectatives molt altes. 

L’inspector Ramon Celma ha de tornar, després de molts anys, al seu poble natal per a esclarir aquest macabre crim. Interrogatòris, rumors, detencions i una història de violència masclista silenciada durant molts anys són alguns dels ingredients que configuren la novel·la.

Però, No parlaràs no només és una història políciaca, també és una història d’estimació per una terra.  Esteve Llitra descriu de manera precisa els paisatges per on es desenvolupa l’acció. Ho fa de manera tan acurada i en dóna tants detalls que ens transporta totalment  i sembla que estiguis recorrent els carrers d’aquest poble del Matarranya o passejant per les voltes del seu castell medieval.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s