El silencio de la Ciudad Blanca

el silencio de la ciudad blanca

 

  • Títol: El silencio de la ciudad blanca
  • Autora: Eva Garcia Sáenz de Urturi
  • Editorial: Planeta
  • ISBN: 978-84-08-15467-9 (epub)

 

La vespra del Sant Jaume de 2016, a la catedral de Vitòria hi apareixen dos morts nus i amb unes característiques flors a les mans. Pel modus operandi, recorden una sèrie de crims que es van cometre anys enrere i pels quals un recornegut arqueòleg va ser comdenat. Però si Tàsio Ortiz de Zárate és a la presó qui ha comès ara els crims? Va haver un error i l’empresonat no és l’assassí? Està compintxat amb algú de l’exterior que perpetua els crims per ell? Unai López de Ayala, també conegut com Kraken,un jove expert en perfils criminals, serà l’encarregat de donar resposta a aquestes i altres qüestions.

Sáenz de Urturi inicia la trama de manera potent i a través d’una prosa senzilla i acurada manté aquest clímax fins al final. Entremescla dos punts narratius, un situat al 2016 on Unai ens narra els fets en primera persona  però ho fa en passat, i l’atre al 1970 amb el qual lector descobreix  detalls que els personatges de l’actualitat desconeixen.

Antigues llegendes, mitologia, arqueologia i secrets familiars s’entremesclen d’una manera magistral per donar com a resultat la història  que inicia la trilogia, del que l’autora en una conferència recent va anomenar “novel·la negra amb crims blancs” ja que hi ha assassinats però sense sang (en aquest cas són abelles introduïdes a la boca  les que provoquen la mort a les vícitmes).

En pocs mesos se n’estrenarà l’adaptació cinematogàfia, dirigida per Daniel Calpalsoro i protagontizada per Javier Rey i Belén Rueda. Segurament serà tot un èxit, però  realment el que em ve de gust és descobrir els nous casos en què es veurà envolt Kraken. Així que espero ben aviat continuar amb la lectura de Los Ritos del agua  Los señores del tiempo

 

Publicat per Lluna Negra

M'agrada llegir i per això he obert aquest espai, per guardar les meves lectures i per què no? Per compartir-les

2 respostes a “El silencio de la Ciudad Blanca

Deixa un comentari