Xavier Theros

La fada negra

la fada negra.jpg

 

  • Títol: La fada negra
  • Autor: Xavier Theros
  • Editorial: Destino
  • Col·lecció: L’Ancora
  • ISBN: 978-84-9710-266-7
  • Premi Josep Pla 2017

 

Assassinats, sang, fetge, opi i una ciutat en plena revolta  contra el seu govern; o dit duna altra manera, intriga i història en dosis iguals són elements essencials per construir aquesta novel·la mereixedora del Premi Josep Plà 2017.

Al 1943, Espanya es troba sota el regnat d’Isabel II i la regència del general Espartero. Al gener, Prim protagonitza el colp d’estat contra el govern  d’Espartero i entre els mesos de setembre a novembre, a Barcelona, es produeix una revolta coneguda com la Jamància que comportà un brutal bombardeig de la ciutat des de Monjuic per part del govern de l’Estat Liberal. En mig de tot aquest panorama, el capità Llampades és nomenat cap de la policia del Poble Sec i haurà d’investigar la mort del fill d’un empresari amb negocis obscurs.

La investigació es complica amb la trovalla de més cosos d’infants decapitats i als qui els hi han xuclat la sang. I poc a poc  es va teixint una història que recorda a la d’Enriqueta Martí, també coneguda com la Vampira del Raval (que vaig descobrir ja fa un temps ‘Las sinsombrero’ un dels capítols del sèrie de tv Ministerio del tiempo). Aquest personatge  va viure a Barcelona a començaments del s. XX era una segrestadora, proxeneta i assassina en sèrie que amb els fluxos corporals de les seves vícitmes elaborava pòcimes i ungüents que venia a famílies riques per tal curar, segons dèia, la tuberculosi. Alguns diuen que les seves accions no venien marcades per ser un ésser tant macabre com sembla, sinó que en realitat es tractava d’una malalta mental marcada per la mort d’un fill. Però aquesta és la història de l’Enriqueta Martí, si voleu saber què és el que li va passar a l’Anreuet Junceda haureu de llegir La Fada Negra.

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s