Antoni Cisteró

Fill de la memòria

fill de la memoria

  • Títol: Fill de la memòria
  • Autor: Antoni Cisteró
  • Editorial: Cossetania
  • Col·lecció: Notes a color
  • ISBN: 978-84-9034-570-2

Francesc Bertran, director de Virtus fance, rep la invitació per assistir a l’homenatge al seu pare biològic.  Francesc no el va conèixer i se n’adona que no sap gairebé res d’aquell home a qui al poble, tots coneixien com a Raspall.  Per això, tot i l’advertència del professor Delclòs: “si obris la capsa,  després no et planyis dels trons”, sent la necessitat de cercar-ne la memòria.

La novel·la s’estructura en tres parts on s’hi entrecreuen capítols en primera i tercera persona. Els que tenen un narrador omniscient ens expliquen la vida de Raspall al poble i a l’exili fins a la seva mort; amb aquests capítols, sabem quins van ser els fets que el van moure a actuar de determinada manera i quins van marcar el seu destí, de manera que adquirim la major part d’informació sobre aquest personatge, més inclús que la que acabarà tenint el seu fill. Els altres capítols, corresponen a les reflexions escrites de Francesc; a travès d’elles, veiem com a mesura que avancen les seves investigacions pren consciència de la seva familia biològica i també d’ell mateix. produint-li un punt d’inflexió en la seva vida i aquell que fins ara havia estat Francesc Bertran esdevindrà Francesc Olivé, amb tot el que això implica.

Cisteró, amb aquesta novel·la, fa una reflexió constant sobre la memòria, sobre allò que recordem i el que no, sobre el que rememorem perquè ho hem viscut i sobre allò que ens han transmès i sobre la necessitat que tenim de mirar enrere per construir el futur. Com diu l’Esperança, la vida és “experiència, consciència, i com a conseqüència acció”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s