Núria Prada Andreu

Somnis a mida

somnis.jpg

  • Títol: Somnis a mida
  • Autora: Núria Pradas Andreu
  • Editorial: Columna Edicions
  • ISBN: 978-84-664-2083-9 (epub)

La burgesia més selecta de la Barcelona dels anys 20 del segle passat, s’aplega als magatzems Santa Eulàlia, allà tot és glamur i refinament. Són temps d’innovació a la ciutat, s’hi organitza l’Exposició Universal  i  apareixen noves tendències arquitectòniques, és en aquest ambient que els Santa Eulàlia viuen anys de prosperitats, fins i tot, són els primers en organitzar una desfilada de moda al 1926. Més tard, arriba la República, la revolució dels treballadors amb la col·lectivització de l’empresa i la fugida dels amos.  Però és amb el pas de la Barcelona republicana a la Barcelona feixista quan arriba la fam i la misèria.

La Laia Calvet, és una jove  de gran bellesa  quan entra a treballar als magatzems. Filla d’una de les modistes, no tarda en fer-se un lloc entre les millors dependentes i guanyar-se la confiança dels amos;  la feina és la seva vida. Però la guerra li produeix un dalt a baix, aquella dona feliç amb la seva feina i segura de sí mateixa es transforma en una dona gris que només pensa en  “anar tirant”, ha perdut molt i tot el seu entorn ha canviat. Ella també haurà de canviar per sobreviure.

Somnis a mida és la història de Santa Eulàlia explicada a través de la vida d’una de les seves dependentes, magatzems i personatge s’han hagut anar transformant i regenerant al llarg de la història. Però també hi trobem  relacions entre amos i treballadors, amors impossibles, fills il·legítims, enveges i amistats lleials i incondicionals. Realitat i ficció s’entremesclen per donar lloc aquesta novel·la tant glamurosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s