Silvestre Vilaplana

Els ossos soterrats

els ossos soterrats.jpg

  • Títol: Els ossos soterrats
  • Autor: Silvestre Vilaplana
  • Editorial: Alrevés
  • Col·lecció: Crims.cat
  • ISBN: 978-84-16328-66-6
  • III Premi Agustí Vehí

Júlia Ardid és una jove arqueòloga que juntament amb el seu equip arriben a un poble de l’interior de València per excavar en una fosa comú on hi ha enterrats cinc homes que van ser assassinats després de la guerra civil. Al començar a escarvar, però,  troben també l’esquelet d’un xiquet, aquest fet juntament amb el pressumpte assassinat d’un ancià i diverses conspiracions polítiques complicaran els treballs.

A través de dos temps narratius, un que ens situa al passat i ens explica com va sobreviure l’Elisa, una de les dones que va quedar vídua després dels assasinats; i l’altre al present on uns polítics preparen unes eleccions locals mentre intenten dificultar els treballs de l’arqueològa, intentarem esbrinar quina relació té Júlia amb els soterrats, qui és aquell xiquet i perquè va anar a parar a la mateixa tomba que aquells homes que van ser assassinats per la seva ideologia i perquè encara avui hi ha gent que no vol que es remenin tots aquests temes i fan l’impossible per silenciar-los. Aquesta història crua contrasta amb una senzillesa narrativa que fa que es llegeixi la novel·la amb celeritat.

En aquesta novel·la hi trobem un tema relacionat amb la Memòria Històrica, amb les fosses comunes que hi ha repartides arreu de l’estat i que encara esperen algú com Júlia Ardid  doni pau als ossos que hi ha soterrats i ajudi a les seves famílies  tancar un capítol doloròs.

Anuncis

2 thoughts on “Els ossos soterrats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s