Imma Tubella

Un secret a l’Empordà

secret-l-emporda-imma-tubella-columna.jpg

  • Títol: Un secret a l’Empordà
  • Autora: Imma Tubella
  • Editorial: Columna
  • ISBN: 978-84-664-2133-1 (epub)

El primer d’agost del 1935, un Rolls-Royce viatja a tota velocitat per una carretera de l’Empordà, plou i a quarts de sis de la tarda, prop d’Albons, s’estavella. Un dels seus ocupants mor a l’acte, es tracta del príncep georgià Mdivani; l’altra ocupant, la baronesa Maud Thyssen queda malferida i es traslladada urgentment a l’hospital. En l’accident desapareix una maleta plena de joies. Aquest fet real que se’ns explica al primer capítol és el que dóna peu a la novel·la.

Al juliol del 1992, dos homes que no es coneixen de res es troben i s’expliquen com van viure aquest fet. Joan tenia 11 anys en el moment de l’accident, ara és un home vell i culte que es defineix com historiador local autodidacte que sap més del que sembla; el seu interlocutor Fred, ha vingut a l’Empordà buscant respostes.

La conversa  ens trasllada a l’època en què el príncep i la seva amant van viure un amor clandestí, descobrim quina relació teníen amb altres personatges de l’època com Coco Chanel, Sert o Dalí i com tots ells vivien en un ambient bohemi. Intentarem esbrinar que va passar amb aquella maleta misteriosa, que se’n va fer de les joies que el baró Tyssen havia regalat a la seva esposa. Reviurem la Guerra Civil espanyola, l’auge del nazisme i les intervencions de la Gestapo.  I veurem com tot un poble davant de les amenaces i coaccions es va mantenir callat i unit.

La història de les joies desaparegudes potser s’ha convertit en una llegenda, el seu parador un misteri, però ha servit d’inspiració per crear una novel·la  engrescadora  d’intrigues aristocràtiques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s