Conxa Rodríguez Vives

Piano a cuatro manos

piano-a-cuatro-manos

Títol: Piano a cuatro manos

Autora: Conxa Rodríguez Vives

Editorial: Ediciones Oblicuas

ISBN: 978-84-16627-03-5 (epub)

Amb L’hivern del Tigre d’Andreu Carranza trobem a Ramon Cabrera, el que fou anomenat ‘Tigre del Maestrat’, al seu exili; des d’allí, vell i cansat, ens relata els anys més pletòrics de la seva activitat militar. De batalla en batalla, ens endinsem  en les guerres carlines i ho fem de la mà de l’home que va aconseguir la més alta distinció militar i es convertí en comte de Morella. La seva figura no tardà en convertir-se en un mite que ha arribat fins als nostres dies.

Amb Piano a cuatro manos ens retrobem amb Cabrera a l’exili, però en aquesta ocasió se’ns relata com era la seva vida londinenca; com va viure els seus darrers anys, aquell home que portava sempre al cor Tortosa i Morella i com va ser la seva mort. A l’exili es casà amb Marianne Catherine Richards hereva d’una important fortuna i amb qui tingué cinc fills. Aquest matrimoni li va permetre dur una vida de prosperitat que contrasta amb la decadència d’Espanya en aquella època. En aquesta novel·la, Cabrera ja malalt, explica les anècdotes de joventut a la seva filla Ada mentre està pendent dels canvis polítics que viu el seu país.  Però també assistim a una evolució ideològica, aquell sanguinari militar carlí ara s’ha convertit amb un getleman que es decanta cap al liberalisme britànic.

El títol de la novel·la està inspirat en una bucòlica imatge que trobem reproduïda  en el seu interior. Hi apareix un saló de la casa on va viure Cabrera; hi ha dos pianos, els mateixos que Marianne i Ada tocaven mentre Cabrera recordava el seu passat.

foto-cabrera

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s