Anselm Aguadé i López

El somriure negre

el-somriure-negre

Títol: El somriure negre

Autor: Anselm Aguadé i López

Editorial: Cossetània

Col·lecció: Narrativa

ISBN: 978-84-9034-321-0

 

 

Al 1939 s’ha instaurat la repressió franquista, es tracta d’un moment en què el bàndol perdedor viu submís i amb por mentre que el guanyador disfruta d’una impunitat que és aprofitada per dur a terme venjances personals. En aquest ambient viuen Núria, de setze anys i al seva germana petita Montserrat. Els seus pares hereus del Mas del Pi són titllats de rojos i aprofitant això una nit són brutalment assassinats en presència de les filles; per sort, elles salven la vida a l’amagar-se sota el llit. La seva tieta que viu al poble les repudia i els militars se les enduen, separant-les poc després per anar a parar cadascuna amb families diferents.

El que ha estat la seva vida és el que anem descobrint poc a poc a travès de les 8 parts que composen la novel·la i amb capítols que alternen els fets que van ocòrrer el 1939 amb els que ho fan al setembre de 1978. Cada part acaba amb un gir inesperat però que no és per a res rebuscat, tot lliga a la perfecció per composar la història de les dues germanes.

El títol fa referència a allò que cerca la Núria Pi durant tota la trama, la venjança pel que va ocòrrer a la casa abadia a l’agost del 1939 i que desencadenen tots els fets posteriors. Amb un ‘somriure negre’ va començar tot i  un ‘somriure negre’és el que trobem al final de la novel·la.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s