Armando Vericat

La maledicció del Groc

malediccio.jpg

 

Títol: La maledicció del Groc

Autor: Armando Vericat

Editorial: Cossetània

Col·lecció: Notes de color

ISBN: 978-84-9034-111-7

 

Salvador Borràs, un reconegut metge de Vinaròs, viatja a Benassal per fer un estudi sobre les aigües de la Font de Segura. Però el que semblava inicialment una expedició merament científica, agafa un aire totalment misteriòs quan poc abans de sortir de Vinaròs topa amb una xica, amb una mirada assimètrica per un ull de cada color, que li pronostica que alguna cosa malèfica i térbola li farà mal si continúa el seu propòsit. A més a més, quan arriba a Benassal es troba que una estranya malura mata les noies joves embarassades i que segons la creença popular es déu a que el Groc, un guerriller foracallà que va participar en la primera guerra carlina, en saber que al poble de Benassal li havien fet una emboscada llençà una maledicció sobre tots els seus habitants i descendents.

Els esdeveniments fantàstics, la màgia i les llegendes  creen un ambient d’intriga, però el fet que convisquin amb d’altres més reals i acabi amb un de totalment racional doten la novel·la d’una gran versemblança .

Un altre aspecte a ressaltar és l’ús de les frases fetes pròpies de la zona del Mestrat i dels Ports, algunes, com “A Benassal, pelen la coa a tots els qui hi van”encapçalen capítols mentee que altres, les troben en boca dels personatges. El seu ús ens apropa al parlar de la zona on es desenvolupa l’acció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s