Blanca Busquets

Jardí a l’0baga

 

 

jardi a l'obaga

 

 

Títol: Jardí a l’obaga

Autora: Blanca Busquets

Editorial: Proa

Col·lecció: A tot vent

ISBN: 978-84-7588-601-5

 

L’Aniol ha estat sempre el masover dels Torralba, una familia benestat barcelonina que als anys trenta es contrueix una casa amb jardí a la Carena. La Mireia, és una noia del poble que festeja l’Aniol, però que té unes altres aspiracions i per això es casa amb l’Emili Torralba; a partir d’aquest moment rebutja el seu passat fins al punt que no deixa ni que els seus propis pares s’apropin a la casa familiar i quan s’han de trobar ho fan a la d’Aniol i la seva muller Fina.

Ara, desde la  vellesa,l’ Aniol  ens explica lla història d’aquestes dues  families, des del començament de la guerra civil fins a l’actualitat. Ho fa en primera persona, durant tot el relat trobem anades i vingudes al passat, mesclant el que ocorre als personatges de les diferents generacions. Que siguin els pensaments de l’Aniol els que conformen el relat és un tret de la novel·la psicològica.

S’estructura en tres parts “ El desmai”, “Els rosers” i “L’àlber”, tres elements que trobem al jardí, a partir de la seva plantació  gira part de la història que ens relata l’Aniol. I és que el jardí esdevé  un símbol important de la novel·la, a més de separar la casa dels Torralba de la d’Aniol, l’interior i l’exterior també és el testimoni  de l’esplendor i la decadència de la familia, del seu passat i del seu futur ; fins al punt que la novel·la acaba amb les intencions de transformació planeja la Sònia, la més jove de la familia Torralba.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s