Víctor del Árbol

La Víspera de casi todo

lavisperadecasitodo

 

Títol: La víspera de casi todo

Autor: Víctor del Árbol

Editorial: Destino

ISBN: 978-84-233-5074-2 (epub)

Premi Nadal 2016  

La història de La Víspera de casi todo es desenvolupa en 25 capítols que transcorren durant l’estiu del 2010 a excepció del prefaci que ens remet al 2007, un capítol final que ens porta a tres mesos després i un epíleg situat tres anys després. Durant aquest període viatgem a Costa da Morte, Barcelona i Argentina.

Germinal Ibarra demana el trasllat a una comisaria de la Costa da Morte tres anys després d’haver resolt el cas d’una xiqueta que havia aparegut violada i assassinada;  aquest cas li va donar una fama que ell mai havia buscat però també li va revoldre la consciencia i el va portar a uns fets del seu passat que ja hauria volgut oblidar. Ara té una vida anónima i tranquil·la fins que rep una trucada de l’hospital, Paula una misteriosa dona va aparèixer fa uns mesos a la pensió que regenta Dolores fugint del seu propi passat ara hi ha arribat malferida i vol parlar amb ell. Al mateix temps, la rica i famosa Eva Malher, mare d’Amanda ha desaparegut.

En un  primer moment podríem pensar que Germinal Ibarra i Paula són els únics protagonistas de la trama, però poc a poc anem descobrint que la resta de personatges tenen un passat, uns traumes, uns mals,… i que totes aquestes històries es van entrelligant entre elles fins crear una història coral, on trobem assassins, torturadors, pedrastres,..  I és que una vegada més, Víctor del Árbol es qüestiona la naturalesa humana, ens parla de la seva maldat, de com som esclaus del nostre propi passat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s