Najat El Hachmi

La filla estrangera

image

Títol: La filla estrangera

Autora: Najat El Hachmi

Editorial: Edicions 62

ISBN: 978-84-297-7469 (epub)

Premi BBVA Sant Joan 2015 de literatura catalana

A travès d’un monòleg en primera persona, la protagonista d’aquesta història, una jove d’orígen marroquí que viu en  una ciutat petita de l’interior de Catalunya, reflexiona sobre el moment que viu. Ha acabat l’institut amb unes notes brillants a selectivitat, li agrada llegir i acaba de descobrir el seu primer amor secret, però ha de decidir entre marxar a Barcelona a estudiar alguna carrera o viatjar al Marroc i casar-se amb el seu cosí tal i com han pactat la seva mare i el seu tiet. Finalment, per llealtat a la seva mare es decanta per la segona opció, tot i que no l’acabarà acceptant mai del tot.

La llengua materna es converteix en un nexe entre protagonista i la seva mare ja què considera que la considera “com la cosa més important que els fills reben d’una mare” però la confrontació d’aquesta i la del “lloc on vivim” simbolitza les dificultats de comunicació i el conflicte d’identitat en què es troba inmersa.

En definitiva, La filla estrangera, fa una reflexió sobre l’univers femení, el de la dona marroquina; però, també hi veiem reflexats altres temes relacionats amb aquesta comunitat dins la nostra societat: la cultura, la llengua, el racisme, la precarietat laboral, …  ,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s