María Oruña

Puerto escondido

 

 

Títol: Puerto escondido

Autora: María Oruña

Editorial: Ediciones Destino

Col·lecció: Áncora y Delfín

ISBN: 978-84-233-4952-4

Oliver, un londinenc amb ascendència càntabra per part de mare, rep en herència una casa colonial anomenada Villa Marina, situada a Suances. En fer les obres de remodelació per convertir-la en un hotel descobreixen emparedat el cadàver d’un bebé que porta un Tlaloc, el déu azteca de la pluja. A partir d’aquesta troballa es començaran a succeir tota una sèrie d’assassinats a diferents ciutats de Cantàbria. Oliver, juntament amb la Secció d’Investigació de la Guàrdia Civil intentarà descobrir qui és l’autor de totes aquestes morts i quin vincle hi ha entre elles.

Es tracta d’una novel·la de gènere políciac, s’hi manté la intriga donant girs inesperats a la trama. Però també té un toc històric, hi han dos moments narratius; un és l’actual, el de l’investigació; l’altre, es situa entre 1936-1949 l’època en què es va produir la mort del la criatura que donarà peu a la investigació.

Aquests dos moments narratius es manifesten a travès dels capítols que es van intercalant. Per una banda, els que relaten l’actualitat, aquests venen introduïts per frases de pel·lícules i tenen un narrador extern; per una altra, els que fan referència al temps històric formen part d’un dietari escrit en tercera persona i que té a Jana com a protagonista.

Durant tot el relat es fan grans descripcions del paisatge que ens transporta a diferents ciutats càntabres: Santillana del Mar, Comillas, Suances, Torrelavega i Santander.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s