John Boyne

Aquesta casa està embruixada

aaa

 

Títol: Aquesta casa està embruixada

Títol original: This house is haunted

Autor: John Boyne

Traducció: Mercè Santaulària Campillo

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-9787-7 (epub)

 

Aquesta novel·la de l’autor de El nen amb el pijama de ratlles és molt entretinguda, intrigant i es llegeix ràpid. Està ambientada en el Londres victorià de 1867 i pretèn ser un homenatge a la novel·la gòtica del s. XIX; de fet, hi trobem nombroses al·lusions a Dickens i les seves obres.

Eliza Caine és una jove d’educació catòlica però aspectes progressistes que treballa fent de mestra en una escola de Londres. Després de la mort del seu pare decideix acceptar una oferta de feina com a institutriu  a Norfolk. Només baixar del tren ja comencen a succeir-li el que només sera els començament d’una sèrie de coses estranyes, unes mans invisibles intenten tirar-la a la via. Un cop arriba a Gaudin Hall la reben els dos nens l’Isabella i l’Eustace; si són els únics habitants de la casa, qui ha posat l’oferta al diari? Eliza intentarà desvetllar els misteris que amaga aquesta torbadora mansió

La narració està fet en primera  persona, és Eliza qui recorda tots els fets des del present i això dóna peu a que coneguem quines són les seves reflexions i impresions als fets que es succceixen; un exemple clar n’és el moment en què amb els seus pensaments recrimina als Toxley que no l’avisessin del que li esperava quan la van trobar a l’estació només arribar a Norfolk.

Una bona lectura per a qui li agraden les novel·les de misteri.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s